Kotlíkový guláš

Vyzkoušejte náš recept na vymazlený kotlíkový guláš z peletového grilu GMG. Pikantní a plná chuť uspokojí i ty nejnáročnější strávníky.

kotlikovy-gulas-recept

Ingredience:

  • 1,5 kg hovězí kližky
  • 1 kg červené cibule
  • 200 g sádla
  • Rub KOSMOS SPG BEEF
  • Rub Three Little Pigs TEXAS BEEF
  • 3 lžíce maďarské papriky
  • 3 lžíce uzené papriky
  • 1 lžíce drceného kmínu
  • 140 g rajčatového protlaku
  • 3L hovězího vývaru
  • 1 lžíce čerstvě mletého pepře
  • 8 stroužků česneku
  • sušené chilli dle chuti
  • 160g červeného zlata (papriková pasta)
  • krajíc staršího chleba na zahuštění
  • sůl

Postup:

✔️ Maso očistíme, nakrájíme na kostky o velikosti cca 4x4 cm a přendáme do mísy. Nakrájené maso okořeníme rubem Kosmos SPG, rubem TEXAS BEEF, dobře promícháme, naskládáme na mřížku a vložíme přes noc do lednice.

kotlikovy-gulas-z-grilu

✔️ 2. den si dáme nahřát gril na 200 °C, než se grill nahřeje, tak si mezitím nakrájíme cibuli. Do grilu přendáme kotlík či litinový hrnec, do kterého vložíme sádlo, které necháme pořádné rozpálit. Když máme vše připraveno, vložíme do kotlíku cibuli, kterou za občasného míchání restujeme do hněda.

✔️ K osmažené cibuli přidáme okořeněné maso, uzenou a maďarskou papriku, drcený kmín a rajčatový protlak, vše krátce restujeme (musíme dát pozor abychom nespálili papriku). K restovanému základu přilijeme hovězí vývar, vše promícháme, snížíme teplotu v grilu na 170°C a guláš necháme lehce probublávat - v případě potřeby snížíme teplotu.

✔️ Vaříme. dokud není maso měkké (cca 3-4h), poté guláš dochutíme prolisovaným česnekem, pepřem, chilli papričkami, solí a paprikovou pastou. Nakonec přidáme nakrájený chléb bez kůrky, který necháme rozvařit, pokud máme starší chléb, tak ho můžeme nastrouhat. Chléb nám guláš krásně zahustí a máme hotovo.

kotlikovy-gril

✔️ Guláš podáváme například s nakrájenou cibulkou, čerstvě nastrouhaným křenem, chilli papričkou a chlebem.

 Dobrou chuť! A určitě nám pošlete fotku na Facebook nebo Instagram, jak se vám guláš povedl.