Recept na dokonale šťavnatý steak z krkovice a česnekový dip

Jak si nejen doma, ale i na cestách připravit ten nejlepší steak? Klasiku mezi klasikami? Koukněte právě teď na léty prověřený recept, který dokonale uspokojí chuťové buňky rodiny i party kamarádů.

recept-na-grilovanou-krkovici

SUROVINY:

KRKOVICE:

  • 1,5kg krkovice v celku
  • Koření - CATTLEMAN'S GRILL STEAKHOUSE
  • BBQ omáčka - JACK STACK BARBECUE SPICE řeznický provázek

BRAMBOROVÝ ŠPÍZ (2ks)

  • 2ks brambor
  • 2 červené cibule
  • 100g slaniny v celku
  • 1lžíce oleje
  • Koření - BURT FINGER BBQ BACON

ČESNEKOVÝ DIP:

  • 200g zakysané smetany
  • 3 lžíce majonézy
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžička mletého pepře sůl

    nejlepsi-koreni-na-grilovani

 

 

POSTUP:

Krkovici nakrájíme na 3 - 4 cm plátky a maso stáhneme po obvodu provázkem, aby lépe drželo tvar v grilu. Steaky okořeníme rubem STEAKHOUSE ze všech stran, položíme na mřížku a vložíme do lednice (maso si můžeme připravit den předem a nechat ho přes noc v lednici na mřížce).

jak-grilovat-krkovici

steak-z-krkovice

 

 

BRAMBOROVÝ ŠPÍZ:
Brambory, cibuli a slaninunakrájíme na plátky silné 0,5 - 1 cm. Na špejli či jehlu začneme napichovat brambor, slaninu, cibuli a v tomto pořadí pokračujeme až máme požadovanou velikost. Špíz ukončíme bramborou. Špízy potřeme olejem a posypeme BACON rubem.

bramborove-spizy-recept

 

 

Česnekový dip:
Do misky dáme zakysanou smetanu, majonézu, čerstvě mletý pepř a sůl. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme do misky. Důkladně promícháme a dáme vychladit do lednice.

recept-na-cesnekovy-dip-grilovani

Gril rozpálíme na 130-140°C (teplota v nepřímé zóně). Do nepřímé zóny vložíme steaky a špízy. Maso grilujeme nepřímo do vnitřní teploty 65°C. Poté, co maso dosáhne požadované teploty, ho přesuneme krátce na přímý žár, a vytvoříme na něm křupavý povrch z obou stran. Poté maso vrátíme do nepřímé zóny, z obou stran potřeme BBQ omáčkou a grilujeme do vnitřní teploty 75°C. Když maso dosáhne teploty 75°C, vyjmeme ho z grilu a necháme 10 minut odpočinout. Poté vyjmeme z grilu i naše špízy, ze steaků odstraníme provázky a máme hotovo. Podáváme s naším česnekovým dipem.

 recept-na-steak-a-brambory

recept-na-nejlepsi-grilovany-steak

 

 

Vyzkoušíte nový recept? Nezapomeňte nám dát jako vždy vědět, jak vám chutnalo a poslat fotky svých výtvorů na náš Facebook nebo Instagram.