Tomahawk na grilu se slanou ovesnou kaší

Dnes si připravíme pořádnou "snídani" pro chlapy! Základem je telecí tomahawk a k tomu ovesná kaše. Recept, který musíte vyzkoušet a věřte mi, že toho nebudete litovat.

Suroviny, které budeme potřebovat:

  • Telecí tomahawk
  • Ovesné vločky
  • Smetana 33%
  • Olej
  • Máslo
  • Pancetta
  • Česnek
  • Červená cibule
  • Pažitka
  • Sůl
  • Pepř

 

 Postup přípravy:

  1. Maso necháme zatáhnout na „prskající” plotýnce, která je rozpálená na 800°C a obracíme z každé strany po minutě a půl.
  2. Zatažené maso vložíme do připraveného grilu, který je rozpálený na 150°C a začneme maso grilovat. Doba grilování záleží na požadovaném stupni propečení. My jsme maso měli na grilu zhruba 10 minut.
  3. Na rozehřátou plotýnku dáme pánev wok, kde si připravíme ovesnou kaši. Do pánve wok dáme olej a až bude olej rozpálený, přidáme pancettu, kterou osolíme, opepříme a orestujeme. K orestované pancette přidáme nasekanou červenou cibuli a vše spolu opečeme. Po chvilce přidáme česnek nasekaný na plátky, který budeme opékat jen chvilku, aby nezhořkl. Wok pánev sundáme z plotny a počkáme, až se nám dodělá maso.
  4. Když máme maso ugrilované, vyndáme ho z grilu a necháme ho odpočinout, nejlépe na mřížce. 
  5. Nyní doděláme ovesnou kaši. Wok vrátíme na plotýnku a přilijeme 33% smetanu, kterou svaříme. Do směsi přidáme ovesné vločky a vše promícháme. Do hotové kaše nakonec vmícháme ztuhlé máslo a nasekanou pažitku.
  6. Odpočinuté maso po nasolíme, opepříme a nafilírujeme.
  7. Ovesnou kaši naservírujeme na talíř, přidáme maso a dozdobíme klíčky z ředkvičky.
  8. Hotovo! Můžeme začít ládovat. 

Přejeme dobrou chuť! 

Celý návod na grilovaný Tomahawk se slanou ovesnou kaší, můžete sledovat na Youtube.