Hovězí picanha

Neboli květáková špička. A věřte, že je skvělou volbou pro letní grilování s přáteli. K masu si ještě připravíme svěží paprikový salát. 


Suroviny, které budeme potřebovat:

  • Těsto na housky
  • Přepuštěné máslo
  • Hovězí picanha
  • Olivový olej
  • Jablečný ocet 
  • Rajčata Kumato
  • Papriky
  • Paprička Habanero
  • Česnek může být i sušený 
  • Chilli sirup s karamelovou příchutí
  • Limetka
  • Koriandr
  • Sůl
  • Pepř

 
 Postup přípravy:

      1. Vezmeme těsto na housky a vytvarujeme si požadovaný tvar, potom dáme péct do rozpáleného grilu.
      2. Na mase nařízneme tuk, pořádně osolíme a opepříme.
      3. Maso zatáhneme na ,,prskající” plotýnce, která je rozpálená na 800°C.
      4. Gril si předehřejeme na 140°C a maso do něj vložíme na nepřímou metodu grilování.
      5. Než se nám maso dogriluje, opečeme si papriky bez jádřince, rajčata Kumato a půlku limetky.
      6. Na marinádu si do misky přidáme olivový olej s jablečným octem, chilli sirupem, česnekem, posekaným koriandrem a papričkou Habanero. Všechno zastříkáme limetkou, osolíme a opepříme. Pak směs pořádně promícháme a rozdělíme si ji na dvě části. Do jedné časti přidáme opečené a posekané papriky na proužky s limetkou. Do druhé části použijeme rozpůlená opečená rajčata Kumato na které položíme připravenou marinádu. Když máme maso ugrilované na požadovaný stupeň propečenosti (pomůže vám i teploměr) vyndáme ho a potřeme přepuštěným máslem.
      7. Necháme maso odpočinout cca 5 minut.
      8. Máme skoro hotovo! Zbývá už jen maso nafilírovat a vše pěkně naservírovat.

        Celý návod na pořádné grilování hovězí picanhy, můžete sledovat na Youtube.

        Přejeme vám dobrou chuť!