Kuřecí stehna v Big Green Egg od mistra Svatého

Big Green Egg nám dává jedinečnou příležitost připravovat pokrmy více než 3.000 let starým způsobem. Kořeny má tento proces vaření v dalekém Japonsku. A když spojíte zmíněnou starodávnou japonskou tradici Kamado s revoluční keramickou technologií NASA, dostanete dokonalý současný venkovní vařič - Big Green Egg.

recep egg

Konstrukce Big Green Egg je navíc navržena tak, aby v ní bylo možné nejen grilovat, ale i vařit, péct a při troše šikovnosti dokonce i udit! V takzvaném Kamado grilu bez sebemenších problémů připravíte jakékoliv maso, zeleninu i pizzu. A proto se stávají Big Green Egg grily čím dál tím oblíbenější. Největší výhodou je, že konstrukce grilu je vysoce odolná proti žáru. Nicméně je vždy třeba dávat pozor, aby nedošlo k přetopení grilu. V takovém případě může dojít k jeho poškození. 

Když se pozastavíme přímo u značky Big Green Egg. Jde o nejoblíbenější kamado BBQ vyrobené z té nejlepší keramiky. Krásné vzpomínky při grilování pomáhá značka Big Green Egg vytvářet již od roku 1974. 

Věřte, že jakmile začnete používat Big Green Egg, otevře se vám zcela nový svět. Ale nebojte, posunout vaše kulinářské hranice bude snazší, než si myslíte, a velmi překvapíte sebe i své hosty. Kamado metodou můžete udělat i ty nejjednodušší jídla a přitom budete servírovat na talíř jedinečné chutě. Přesvědčí vás o tom třeba i videorecept na Kuřecí stehna od mistra Svatého.

A kdo že je pan Svatý?

Celým jménem Vlasta Svatý, majitel restaurace v centru Prahy, je z rodiny, která se v gastronomii pohybuje více než 3 desetiletí. A právě Vlasta tuto rodinou tradici nastartoval. Je znám jeho velkou láskou k vaření. Jak sám říká: “Každou surovinu je třeba nechat žít vlastním životem a koření je jen třešnička na dortu.” Sledujte, jak v dnešním videu dostane jen to nejlepší z “obyčejného” vykoštěného kuřecího stehna. 

Jak uvidíte, tak k přípravě potřebujete pouze vykoštěná kuřecí stehna. Ve finále budou velice šťavnatá. Big Green Egg je třeba rozpálit na 250 a maso se bude na roštu ohřívat přibližně 6 minut. Tedy 3 minuty po jedné a 3 minuty po druhé straně. Ano, za tak krátkou dobu můžete podávat velice zdravou večeři. Pak už jen stačí maso doplnit třeba vaším oblíbeným salátem.