6 důvodů, proč je Big Green Egg vynikající volbou právě pro vás!

Tajemství BGE grilů

Každý, kdo okusil jídlo grilované na Big Green Egg, ho hned zaujala jeho unikátní chuť a stylový design. Tajemství Eggu spočívá v kombinaci několika faktorů. Keramické provedení dokonale odráží teplo a umožňuje optimální cirkulaci vzduchu, což vede k rovnoměrné přípravě jídel při požadované teplotě. Díky precizní regulaci teploty je možné udržet požadovanou teplotu i při extrémních venkovních podmínkách. A samozřejmě nelze opomenout estetický vzhled a přirozený způsob přípravy jídla, který BGE přináší. V dnešním článku se podíváme na jeho historii, výhody a funkce, pro koho je gril vhodný a mnoho dalšího. Pokud zvažujete koupi tohoto grilu nebo se chcete dozvědět více, pokračujte ve čtení článku.

Kde se vzala tyto zelená vajíčka?  

Historie Big Green Egg má kořeny v daleké minulosti a je výsledkem neustálého vývoje. Už v sedmdesátých letech minulého století přišel s tímto nápadem zakladatel Ed Fisher, aby představil západnímu světu kamado. Nevíte, co je to kamado? Vysvětlíme si. Vzdáleným předchůdcem kamado je tandoor, keramický hliněný hrnec bez poklice, který se používal jako pec na pečení chleba a vaření masa. Později se z tandooru stal příbuzný mushi-kamado, parní hrnec na rýži, který před více než 100 lety dostal pokličku, což umožnilo udržet teplo a kontrolovat teplotu, čímž se stal parní hrnec výjimečný. Kamado není pouze venkovní gril, ale kompletní venkovní kuchyně ve které můžete grilovat, péct pizzu, chleba, koláče, vařit, dusit a nebo udit. V kamado takto můžete připravit ty nejdelikátnější pokrmy.  

Proč si pořídit kamado gril od Big Green Egg?

#1 Pevná a odolná keramika  

Big Green Egg se pyšní použitím nejlepší a nejodolnější keramiky na trhu. Tato keramika není obyčejná, jako u některých výrobců. Na rozdíl od běžné keramiky je tato vyvinuta NASA a má vynikající tepelně izolační vlastnosti. Je vyrobená z unikátního a vyváženého složení jemné hlíny, které zajišťuje, že jídlo zachovává svou šťavnatost a nevysušuje se. Obyčejná keramika se často při zahřátí rozpíná a po ochlazení smršťuje, což může vést k popraskání materiálu. Díky použití vynikající struktuře keramiky má BGE jednoznačně navrch, poskytuje minimální riziko popraskání, což zajišťuje dlouhou životnost a velkou spolehlivost grilu.

Proč jsou na keramické základně prohloubeniny?

Zajímalo vás někdy, proč jsou na kopuli a celé keramické základně ty malé prohloubeniny? Mysleli jste si, že jde spíše o designový prvek? Odpověď je "ano" i "ne" Tyto ďolíčky zvětšují plochu, takže vnější strana keramiky je o něco méně horká a poskytuje lepší přilnavost ikonické zelené glazury. Údajně někteří šťastlivci mohou na svém modelu objevit prohloubeniny ve tvaru srdce, což je krásný detail přidaný před lety jedním z řemeslníků v mexické továrně, kde se tyto formy vyrábějí zcela ručně. Tento důvtipný prvek zůstal nedílnou součástí příběhu BGE!

#2 Grilování, pečení, vaření v páře, restování a uzení v jednom

Už teď je více než jasné, že toto zelené vajíčko není jen obyčejný gril. Jeho unikátní konstrukce a široký teplotní rozsah umožňuje provádět nejen klasické a nejoblíbenější grilování, ale také pečení, vaření v páře, restování a dokonce i uzení - a to vše z jednoho zařízení. S teplotním rozsahem od 70°C do 350°C vám BGE poskytuje možnost experimentovat s různými technikami a styly vaření, čímž maximalizuje vaše kulinářské možnosti a přináší vám jedinečný a příjemný zážitekNež se pustíme do rozebírání grilu, tak si pro lepší přehlednost přiblížíme, co má kamado gril v základu.

Co je základem grilu BGE?

Litinový regulátor -  Poklop umístěný na vrchní části, plní dvojí úlohu. Jednak reguluje proudění vzduchu, tím umožní přesné nastavení teploty a zajistí stabilní teplotu v grilu.

Víko s komínem - Keramické víko s komínem se dá opravdu lehce otevírat a zavírat díky pružinovému mechanismu. Víko má extrémně vysoké izolační a akumulační vlastnosti. S dokonalou cirkulací vzduchu dochází tak k perfektně chutnému a rovnoměrnému grilování.

Teploměr součástí víka - Opravdu přesný a spolehlivý teploměr, který je součástí víka. Monitoruje velmi přesně vnitřní teplotu a celý proces vaření bez otevírání.  

Nerezový rošt - Se používá jako základní rošt pro grilování a pečení. Je součástí standardní výbavy. 

Keramický prstenec - Ten je položený na topeništi (ohništi). Působí jako tepelný difuzér na který se pokládají rošty a konvektor. 

Litinový ohnišťový rošt - Vkládá se do keramického ohniště. Perforovaný, zabezpečuje proudění vzduchu uvnitř grilu a zároveň umožňuje propadávání popela.

Keramické ohniště - Je vloženo v základě grilu a sype se do něj dřevěné uhlí. Je vybaven perforovaným litinovým roštem a bočními otvory, které spolu se spodními větracími dvířky a regulátorem zabezpečují dokonalé spalování a optimální proudění vzduchu. 

Základna -  Jak jsme již psali výše, tak základna je z odolné keramiky s vysokými a akumulačními vlastnostmi. Zelená glazura odolává vlivům počasí, blednutí a zpevňuje keramiku.

Spodní větrací dvířka - Společně s regulátorem ovládají přívod vzduchu a ovládají teplotu. Umožňují snadné odstranění popela.

Nejoblíbenější technika - grilování 

Grilování s tímto grilem nebylo nikdy jednodušší a chutnější. I když si zpočátku na něj můžete déle zvykat, věřte, že po pár grilovacích akcích už budete vědět, jak na to.

Během grilování se suroviny připravují díky žáru dřevěného uhlí (sálavé teplo), teplu grilu (kontaktní teplo) a konvekčnímu teplu. Konvekční teplo zahrnuje proudění vzduchu uvnitř grilu a odraz tepla od keramiky. Proto je klíčové po každé grilovací akci zavřít víko. Tím nejen udržíte konvekční teplo, ale také dokonale regulujete vnitřní teplotu, udržíte ji konstantní a zajistíte správnou vlhkost. Zavřené víko též zamezuje úniku šťavnatosti surovin během grilování. Dbejte i na to, aby povrch roštu nebyl zcela zaplněný, bránili byste proudění vzduchu. 

S nerezovým roštem, který je součástí standardní výbavy, můžete grilovat a upéct mnoho lahodných pokrmů, ale litinový rošt se jeví jako ideální volba pro práci na grilu. Ptáte se proč? Litinový rošt vytváří krásné grilovací vzory a pomáhá lépe rozvádět teplo do masa, což přispívá k rovnoměrnému propečení.

Přímé a nepřímé grilování 

Nejčastější technikou je přímé grilování, tedy grilování přímo nad ohněm. Ovšem technika nepřímého grilování může být velmi užitečná, proto je dobré vědět, jak na ni. Při nepřímém grilování umístíte do grilu pod litinový rošt konvektor, případně s odkapávací miskou nahoře, aby se zabránilo přímému teplu. Poté položíte ingredience na rošt a můžete je pomalu grilovat podobně jako v troubě. Tento způsob přípravy trvá trochu déle, ale konvektor chrání suroviny před plameny, které mohou vzniknout v důsledku odkapávání tuku na dřevěné uhlí. Nepřímé grilování je zejména vhodné pro ovoce, větší kusy masa, jako jsou vepřová žebírka, vepřové ramínko, kýta, hovězí krk nebo celá kuřata, která potřebují pomalé grilování na nízké teplotě, díky tomu získají na chuti.

Gril jako trouba - pečení 

I pečení na tomto grilu je čistá radost, můžete snadno přejít z grilování na pečení. Stačí k tomu pouze konvektor, který promění gril v konvekční troubu s dřevěným uhlím. Pečení bude stejně rovnoměrné a bude mít také skvělou chuť.
 
Můžete na něm upéct chutný chléb, koláče, dorty, dezerty nebo pizzy při teplotách v rozsahu 180 °C až 300 °C. A jak na takové pečení? Žádná věda to není! Při pečení v BGE se konvektor umístí jako tepelný štít uvnitř grilu. Připravované jídlo není v přímém kontaktu se sálavým teplem z dřevěného uhlí, což nazýváme technikou nepřímého vaření. Jídlo se v grilu připravuje díky kombinaci odrazu tepla od keramiky a proudění vzduchu uvnitř.

Na čem péct? 

Pečení s horkým pečícím kamenem:

Po umístění konvektoru do vajíčka vložte nerezový rošt a na něj položte pečící kámen, známý také jako pizza stone. Pro krátké, rychlé pečení při vyšší teplotě, například při přípravě pizzy a tarte flambées neboli Alsaský cibulový koláč, je nutné pečící kámen předehřát, zhruba tak na 10 minut. Tímto způsobem vytvoříte pec na pizzu, chleba a pizzy budou mít křupavý základ. Kámen umístěte na rošt a nechte jej zahřát společně s konvektorem, aby byl při zahájení pečení dostatečně horký.

Pečení se studeným pečícím kamenem:

Při delším pečení při teplotách kolem 200 °C, například při pečení koláčů, dortů, dezertů a chleba, slouží pečící kámen jako dodatečný tepelný štít, který zabrání připálení spodní části pokrmu. Proto, když máte gril včetně konvektoru a nerezového roštu zahřáté na správnou teplotu, položte do grilu studený pečící kámen, na který přímo umístíte formu na koláč nebo dort nebo těsto na chleba. Tímto způsobem se pečící kámen pomalu zahřívá a poskytuje dodatečnou ochranu, aby se spodní část pokrmu pekla rovnoměrně, aniž by se připálila.
 

[products https://www.vseprogril.cz/idjiolzrib5ov62/]

Různé způsoby pečení

Pečení jako v troubě:  

Pro klasické pečení rozpalte dřevěné uhlí a umístěte konvektor s odkapávací miskou dovnitř, přičemž na ně vložte nerezový rošt. Pokud je to potřeba, můžete využít i stojan na žebra či stojan na kuře, které postavíte na nerezový rošt. Konvektor zajišťuje, že vaše jídlo nebude vystaveno přímému sálavému teplu z dřevěného uhlí, ale pouze kontaktnímu teplu z roštu, neboť nerezový rošt akumuluje a uvolňuje méně tepla než litinový rošt. Vaše pokrmy se při této metodě pečení opékají převážně díky proudění vzduchu v grilu a odrazu tepla od keramiky.

Pečení na rožni: 

Nejlepší způsob pečení je bezesporu na rožni. Tato metoda obvykle zahrnuje opékání přímo nad žhavým dřevěným uhlím, což dodává pečenému masu ještě výraznější chuť. Díky otáčení rožně není surovina neustále vystavena přímému sálavému teplu z rozpáleného dřevěného uhlí, což eliminuje riziko připálení, pokud správně monitorujete teplotu. Chcete-li snížit riziko, můžete i při této metodě použít konektor s odkapávací miskou jako ochranný štít mezi dřevěným uhlím a rožněm. Při pečení na rožni můžete například svinout vepřový bůček do rolády, kterou pak napíchnete na rožeň a připevníte vidlicemi. Avšak rožeň můžete využít i pro přípravu jiných pokrmů, jako jsou různé plátky zeleniny, gyros z kuřecích stehen nebo plátky vepřové krkovice. S pomocí nerezového koše na rožeň je možné opékat i menší kousky zeleniny nebo kuřecí křídla.

Jednoduchá příprava jídla - vaření v páře

Vaření v páře je i zde jednodušší, než byste si možná mysleli, a přináší několik výhod oproti klasickému vaření v parní troubě nebo ve speciálním hrnci. Největší výhodou je však lahodná chuť, kterou suroviny získají.

Vaření v páře znamená vařit jídlo ve vysoké vlhkosti a teplu. Díky konstrukci, víku a keramice udržuje EGG vysokou vlhkost, takže všechny ingredience uvnitř grilu budou krásně šťavnaté. Při vaření v páře se však tato vlhkost ještě zvyšuje, což přináší ještě šťavnatější výsledek. Nejjednodušší cestou k dosažení této vlhkosti je umístit pod nerezový rošt konvektor a nad něj umístit odpařovací misku s vroucí vodou.

Pro vaření v páře budete potřebovat kromě ingrediencí pouze nerezový rošt, který je součástí standardní výbavy, dále litinovou pánev nebo litinový kotlík. Během tohoto procesu využíváte teplo z dřevěného uhlí (sálavé teplo) v kombinaci s konvekčním teplem: prouděním vzduchu ve vajíčku a odrazem tepla od keramiky. Vaření v páře zajišťuje pomalé vaření bez přímého kontaktu tepla se surovinou, což znamená, že se i přes vysokou počáteční teplotu vaří pomalu.

Jak jednoduše na to? 

Při vaření v páře je klíčové udržovat počáteční teplotu okolo 220 °C. Zatímco se gril zahřívá, připravte si tvrdší zeleninu, jako je kořenová zelenina nebo zelí a nakrájejte je na stejné kousky, aby se vařily rovnoměrně. Jakmile dosáhne požadované teploty, umístěte pánev s rovnoměrně rozloženou zeleninou na nerezový rošt. Nalijte asi centimetrovou vrstvu studené vody nebo vývaru a na zeleninu položte hlavní ingredienci. Dbáme na to, aby hlavní surovina nepřicházela do styku s tekutinou, to by vedlo spíše k pošírování než k vaření v páře. Poté zavřete víko a mírně otevřete spodní dvířka a regulátor. Tím se zvýší přívod kyslíku, což podnítí dřevěné uhlí k žehnutí a vytvoření více sálavého tepla, čímž se tekutina v pánvi rychle zahřeje. Asi po 6 minutách dosáhne tekutina teploty 80 °C, čímž vzniká pára. Při této metodě je důležité abyste víko otevírali co nejméně a minimalizovali únik páry.

Samozřejmě doba vaření se liší podle typu suroviny. Například rybí file bude hotové za 10 až 15 minut, zatímco kuřecí prso bude potřebovat asi 25 minut. A čím suroviny podlévat? To záleží čistě a jen na vás. Jasně, voda je vždy dobrá volba, ale můžete zkusit i bílé víno, vývar z kuřete nebo dokonce i s kapkou whisky. Bez ohledu na to, co si vyberete. Výsledek bude jednoznačně měkký, šťavnatý a lahodný. Při vaření v páře se chutě a vůně dřevěného uhlí promíchávají s ingrediencemi, což tvoří z pokrmu delikatesu.

Pro vaší bezpečnost a pohodlné používání jsou tady i speciální rukavice s tepelnou izolací, které mají dosah teploty až do 250 °C. Velkou výhodu mají v prodlouženém rukávu, který zakryje celé vaše zápěstí a předloktí, kvůli riziku popálenin. Samostatné prsty mají silikonový povrch, který zajistí perfektní úchop a nemůže se vám stát, že by vám delikatesa spadla na zem. 

Více chuti při - uzení 

Poslední skvělou technikou je funkce uzení. V tomhle zeleném vajíčku si můžete připravit domácí uzené, uzené vepřové, carpaccio a jen co vás napadne a máte rádi.

Gril pro využití jako udírny potřebujete dřevo na uzení ve formě dřevěných udících štěpek, udících špalíků nebo dřevěného grilovacího prkénka. Pro uzení s dřevěnými štěpkami a špalíky nastavte vaše vajíčko stejně jako obvykle. Jakmile má požadovanou teplotu, nasypejte na žhavé dřevěné uhlí hrst dřevěných štěpek nebo položte na uhlí dva nebo tři špalíky. Poté vložte konektor s odkapávací miskou nahoře, která zachytí odkapávající tuk a udrží konvektor čistý. Na nerezový rošt položte ingredienci, kterou chcete udit. Pokud chcete udit maso, jako je například vepřový bůček, kýta nebo kachní prso, položte tučnou stranu nahoru, aby se lahodná chuť rozpouštějícího tuku vsákla hezky do masa. Při použití dřevěného grilovacího prkénka nepoužívejte konvektor, ale jen namočte prkénko a položte ho na nerezový rošt. Při tomto stylu uzení udržujte teplotu v rozmezí 175 °C až 225 °C.

Štěpky nebo špalíky? 

Jak se rozhodnout, zda použít dřevěné štěpky nebo špalíky? Odpověď je jednoduchá. Štěpky jsou menší a používají se pro kratší uzení trvající přibližně půl hodiny. Jsou ideální k uzení a pečení ryb, drůbeže a tenčích kousků masa. Pokud plánujete delší uzení velkého kusu masa, zvolte špalíky, protože ty uvolňují kouř po delší dobu. Pokud chcete, můžete namočit štěpky, ale není to nutné. Někteří lidé štěpky namáčejí, aby zabránili jejich vznícení, ale pokud víko vajíčka ihned zavřete, plameny rychle uhasnou díky omezenému přísunu kyslíku.

[products https://www.vseprogril.cz/fbubyxnnisyesl1/]

#3 Modulární pracovní stůl jako LEGO pro dospělé

Zda se vám, že dokonalejší to už být ani nemůže? Opak je pravdou, protože to je přesně to, co tento systém nabízí. Majitelé firmy společně s marketingovým týmem nám ukázali, že opravdu mysleli na všechno! Právě tento modulární systém umožňuje neomezenou kombinaci pracovního prostoru - není to úžasné? Komponenty jsou navrženy tak, aby bylo vše plně kompatibilní a vy si tak mohli postavit váš pracovní prostor přesně podle svých představ. Výhodou je tedy možnost neustálých změn, přestavování a rozšiřování pracovního prostoru.  

#4 Rychlý a snadný úklid 

Pokud si do svých domovů či na své zahrady pořídíte toto keramické zelené vajíčko, je pro vás důležité vědět, jak se o něj efektivně postarat, aby vydrželo co nejdéle. Máme pro vás tipy, jak na rychlý, jednoduchý a snadný úklid po vašem grilování, uzení, pečení nebo vaření.

TIP 1: Odstraňte přebytečný popel 

Před každým zapálením dřevěného uhlí v grilu se ujistěte, že jste pohrabáčem odstranil veškerý přebytečný popel, který může být promíchán s již použitým dřevěným uhlím.

TIP 2: Nechejte na dně vrstvu popela 

Vždy ponechejte tenkou vrstvu popela na dně BGE. Tím dojde k mírnému blokování proudění vzduchu, což způsobí pomalý nárůst teploty a zabrání se tak příliš rychlému zahřívání keramiky.

TIP 3: Vyměňte plstěné těsnění

V případě potřeby doporučujeme vyměnit plstěné těsnění. Toto chrání keramiku a zabraňuje nežádoucímu proudění vzduchu.

TIP 4: Příslušenství k bezpečné manipulaci

Pro pohodlné a bezpečné umístění komponentů do grilu doporučujeme využít příslušenství, jako je koš pro konvektor a zvedač litinových roštů. Díky těmto doplňkům můžete snadno a bezpečně umístit do horkého BGE, aniž by hrozilo popálení či poškození.

TIP 5: Teploty do 300 °C

Teploty nad 300 °C jsou při vaření, i přípravy pizzy, zbytečné a zvyšují riziko poškození keramiky.

TIP 6: Odstraňte skvrny vypálením

Čištění grilu při vysokých teplotách není vhodné a rozhodně to nedoporučujeme! Pokud si všimnete, že je barva vnitřní keramiky matnější a máte zájem ji vyčistit nebo odstranit skvrny z konvektoru, doporučujeme následující postup: Zahřejte gril na 250 °C, otočte konvektor tak, aby špinavá strana směřovala k dřevěnému uhlí, zavřete víko a nechte puštěný gril přibližně 30 minut v této poloze. Tímto způsobem bezpečně spálíte přebytečný tuk. Není nutné, aby keramika opět získala svou původní bílou barvu.

TIP 7: Při delší době nečinnosti rozpalujte pomalu

Pokud jste gril nějakou dobu nepoužívali nebo byl gril vystaven dešti, doporučujeme jej rozpálit a nechat ho po dobu 60 minut při teplotě 100 °C. Je důležité nechat všechnu vlhkost vsáknout do keramiky. Pokud byste tento proces prováděli při vysokých teplotách, může dojít k prasknutí keramiky.

TIP 8: Bezpečné umístění grilu

Dbejte na to, aby byl gril vždy umístěn na bezpečně umístěno, můžete ho dát například do pojízdného stojanu nebo do podstavce. Nikdy nepokládejte gril přímo na pevný povrch, ani na žáruvzdorný kámen. Je důležité nechat prostor mezi dnem keramické základny a povrchem pod ní, zajistí se tak dobrá cirkulace vzduchu a gril může správně odvádět teplo ze základny. 

[products https://www.vseprogril.cz/crnkvjiglvxhevt/]

#5 Široká nabídka příslušenství 

Big Geen Egg nabízí širokou škálu skvělých vychytávek, které vám zjednoduší a zpříjemní celé vaření v grilu. Vy sami si můžete vybrat, co vám nejvíce vyhovuje. Ale pokud si nevíte rady, co zvolit, máme pro vás tipy na nejčastěji kupované příslušenství ke grilu BGE.

Konvektor - Speciální konstrukce, která zajistí správný proud vzduchu a vedení tepla. Konvektor vytváří tak bariéru mezi připravovanými jídly a otevřeným ohněm.

Grilovací nástroje Kvalitní grilovací nástroje, jako jsou kleště vidlice jsou velmi efektivní pro ovládání grilovaných pokrmů. Navíc jsou odolné a protiskluzové, zvládnou s přehledem teplotu do 260 °C.

Pohrabáč - Umožní snadno a efektivně odstraňovat popel a nepotřebné zbytky z dřevěného uhlí. Díky pohrabáči udržíte vnitřek vašeho Big Green Egg čistý.

Koš na uhlí - Ergonomicky navržený koš na uhlí usnadňuje manipulaci s uhlím a udržuje ho v optimálním uspořádání pro rovnoměrné grilování.

Litinový rošt  - Disponuje vynikající tepelnou vodivostí. Proto se litinový rošt hodí na steaky. K těm totiž potřebujete rozpálený rošt, který vede žár k pokrmu rovnoměrně a navíc na něm zanechá stopu z mřížek.

Litinové nádobí -  Má skvělé tepelní vlastnosti. Litinový kotlík se hodí na přípravu dušeného masa, kaše, jíšky, polévky a všechny ostatní jídla připravené „z jednoho hrnce“. V naší nabídce najdete i litinovou pánev nebo litinovou plotnu, které se hodí mít.

Zvedač roštů - S tímto zvedačem roštů jednoduše nadzvednete.

Pojízdný stojan - Tento pojízdný stojan je dobré vlastnit, zajišťuje správnou cirkulaci vzduchu. 

Obal na BGE - Obal na BGE je nezbytným doplňkem pro ochranu vašeho grilu před povětrnostními podmínkami a poškozením během přepravy. Vysoce odolný materiál a kvalitní zpracování zajistí, že váš gril bude chráněn před deštěm, sněhem, sluncem a prachem. S praktickými popruhy nebo kolečky bude přenášení grilu snadné a pohodlné. Investice do obalu na Big Green Egg prodlouží životnost vašeho grilu a udrží ho v perfektním stavu pro každé další grilování.

Dalším příslušenstvím, které se hojně používá a prodává jsou teploměry, půlkruhové rošty, pizza kámen, čistič roštů a další příslušenství k BGE, které najdete i na našich stránkách.  
 

#6 Doživotní záruka 

Každý Big Green Egg je vyroben s maximální pečlivostí a použitím nejkvalitnějších materiálů, což mu zajišťuje nejen vynikající výkon, ale také dlouhou životnost. Záruka je závazkem ke spokojenosti a důvěře v produkty BGE. Máte tak jistotu, že investice do těchto zelených vajíček je opravdovou investicí do grilování na skoro celý život.

Kdo používá tyto grily?

Na českém trhu jsou grily Big Green Egg stále trochu opomíjené, i když se grily typu Kamado začínají stávat více a více populární. Čím to tedy je? Mnoho lidí nechce kvůli vyšší pořizovací ceně a raději volí grily z jiných obchodních řetězců nebo od jiných značek. Bohužel, až později si uvědomí, že keramika u těchto jiných kamado grilů není tak pevná a odolná jako právě u Big Green Egg. Tyto zelená vajíčka se začínají hojně používat v restauracích. Na Youtube scéně recenzoval známý nadšenec do grilování a uzení MAD BBQ. Na jeho recenzi se můžete podívat přímo zde: Recenze Big Green Egg.

Co říci závěrem? 

Závěrem lze říci, že grily Big Green Egg jsou vhodné pro každého, kdo si cení vynikající kvality, výkonu a flexibilitu při grilování a vaření. Bez ohledu na to, zda jste začátečník nebo zkušený kuchař, grily BGE vám poskytnou možnost přinést do vaší kuchyně nezaměnitelný kulinářský zážitek. Díky jejich unikátnímu designu a konstrukci jsou tyto grily také ideální pro profesionální kuchaře, které hledají způsob, jak připravit pokrmy s vynikajícím chuťovým zážitkem. Pokud hledáte gril, který vám poskytne nejen skvělé výsledky, ale také dlouhodobou spolehlivost a odolnost, pak je Big Green Egg tou správnou volbou pro vás.

Navíc u nás na stránkách najdete celou nabídku Big Green Egg včetně AKCE na zvýhodněné sety. V případě, že si nevíte rady s výběrem, rádi Vám poradíme v naší kamenné prodejně v Tuřanech v Brně nebo nám napište na info@vseprogril.cz.