Vepřová panenka s meruňkami

vepřová panenka recept

  1. Vepřovou panenku omyjeme a očistíme (blány, vazy, vše sundat)
  2. Panenku nakrájíme na plátky silné cca 8-10 mm
  3. Lehce poklepeme paličkou na maso
  4. Nachystáme si marinádu:
  5. Marináda:
    1 čaj. lžička grilovacího koření (případně oblíbený rub)
    1 čaj. lžička černého pepře
    1 čaj. lžička soli
    2 pol. lžice jablečného octa
    4 pol. lžice třtinové hocukru
    4 pol lžice oleje
  6. Plátky masa vložíme do marinády a necháme klidně hodinku odležet v chladu
  7. Nachystáme si meruňky - omyjeme je, vyndáme pecku, připravíme na půlky (Doporučení: použijte méně zralejší - ideálně tvrdší kusy :)
  8. Střídavě budeme napichovat meruňky a vepřovou panenku (zbytky marinády na mase necháme)
  9. Grilujeme přímou metodou - tj. nad ohněm. Můžeme potírat zbytkem marinády a otáčíme ( mají tendenci se připalovat)
  10. Po pár minutách až bude maso hotové a meruňky osmažené, posypeme špízy zlehka třtinovým cukrem a necháme jej malinko zkaramelizovat

vepřová panenka

recept vseprogril_2

špízy všeprogril

špízy na grilu