Pulled Pork Burger s Jackem Danielsem

aneb zlatý hřeb BBQ

Pulled pork jinak taky trhané vepřové je dnes stále oblíbenější náplň do burgerů místo klasického mletého masa. Je stejně šťavnaté, pomocí injektáže do něj dostanete víc kouřové chuti a po upečení ho můžete smíchat ještě s BBQ omáčkou, která maso posune na úplně jiný level chuti. Pokud vám maso zbyde nebo jste burgerů už přejedení, naplňte jím tortillu nebo si ho dejte klidně se šťouchanými bramborami, fantazii se meze nekladou!

recept-na-pulled-pork-burger

SUROVINY:
  • vepřová plec v celku (cca 3kg)
  • americká hořčice
  • BBQ koření Kosmo's Q
  • 200ml omáčky Kosmo's Q 
  • jalapeno papričky
  • 80g Injektáže Sweet Brine o'Mine
  • 100ml jablečného džusu a 200ml vody
  • 100ml jablečného octa
  • burgerové housky
  • DIP:
  • 6 plátků slaniny
  • 1 velká cibule
  • 0,04cl Jack D. Honey
  • pepř, sůl
  • 1 lžíce BBQ omáčky
  • 300g majonézy
     
     

    Salát Colleslaw:

  • 1 hlávka bíleho zelí, 2 mrkve, 1 jablko, 1 bílý jogurt, 4 lžíce majonézy, 2 lžíce jablečného octa,1 lžíce třtinového cukru, pepř a sůl 

    Kropící směs do rozprašovače:
  • 100ml vody
  • 100ml jablečného octa
  • 100ml jablečného džusu 
  • recept-na-pulled-pork-burger

     

    POSTUP:

    Plec si očistíme, potřeme tenkou vrstvou hořčice a celou ji zasypeme kořením Kosmos. V uzavíratelné nádobě smíchame 80g injektáže, 200ml vody, 100ml džusu, 100ml octa, zavřeme, důkladně protřeme a pomocí marinovací jehly napícháme do masa. Maso dáme přes noc do lednice.

    recept-na-pulled-pork-burger

    Peletový gril vyhřejeme na 110°C, vložíme plec se sondou a grilujeme do IT 74°C, maso budeme průběžně každých cca 30 min kropit naší směsí z vody, octa a džusu. Po dosažení 74°C maso zabalíme do alobalu, zapíchneme sondu a grilujeme do IT 97°C. Poté maso necháme hodinu odpočinout v termoboxu. Po hodině vybalíme maso z alobalu a pomocí rukou, či vidliček natrháme na jemná vlákna a smícháme s BBQ omáčkou.

    recept-na-pulled-pork-burger

    DIP:
    Slaninu a cibuli vložíme spolu s masem do grilu a necháme grilovat, dokud nebude slanina křupavá a cibule měkká. Necháme vychladit, nakrájíme na malé kostičky, přidáme majonézu, BBQ omáčku, Jacka D. Honey, pepř, důkladně promícháme, osolíme podle chuti a dáme vychladit do lednice.

    COLESLAW:
    Zelí si den předem nakrájíme, osolíme, dobře promačkáme a dáme na noc do lednice. Druhý den ze zelí vymačkáme přebytečnou vodu, kterou vylejeme. K zelí přidáme nakrájenou mrkev a jablko na nudličky, jogurt, majonézu, ocet, cukr, pepř, dobře promícháme, osolíme a dáme do lednice.

    recept-na-pulled-pork-burger

    recept-na-pulled-pork-burger

    KOMPLETACE:
    Na spodní stranu opečené bulky dáme coleslaw, dále hrst našeho trhaného masa, pořádné množství dipu, kolečka jalapeno papriček,
    zaklopíme druhou půlkou opečené bulky a máme hotovo.

    recept-na-pulled-pork-burger

    Koukněte na celý postup na tenhle šťavnatý kouřem ovoněný burger v detailním videu:

    Dokonalý burger z trhaného masa z vás udělá mistra každé venkovní BBQ. Nezapomeňte nás sledovat na Facebooku a Instagramu, posílejte nám vaše fotky svých dokonale vyladěných burgerů!