Grilovaný steak s kukuřicí a chimichurri omáčkou na peletovém grilu

Čistá chuť a čerstvost je základ 

V dnešním receptu se připravte na explozi čisté chuti masa s jihoamerickou omáčkou chimichurri. Základem dnešního receptu jsou jen čerstvé suroviny. Recept se skvěle hodí pro rodinný oběd nebo na grilovací párty. Ugrilujte si šťavnatý steak se spoustou zeleniny a s výbornou kukuřicí. To vše jsme připravili na peletovém grilu Louisiana Premier 800. Tak pojďme na to!

 [products https://www.vseprogril.cz/ymwonqpnwblt3ka/]

Ingredience na: 

Chimichurri omáčku:

  • 1 červená sladká paprika
  • 2 až 3 stroužky česneku
  • Větší hrst kadeřavé petrželky
  • Hrst ploché petrželky
  • 2 chilli papričky
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 150 ml olivového oleje
  • Špetka pepře
  • Větší špetka soli

 

Zeleninový salát: 

  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 zelená paprika
  • Půlka salátové okurky
  • 1 velká červená cibule
  • Mix salátů (polníček, rukola, barevný salát)
  • 200 ml olivového oleje
  • Špetka soli
  • Špetka pepře

Grilované brambory:

  • 200 g nových brambor
  • Špetka soli

Grilovanou kukuřici:

  • 4 klasy kukuřice
  • 1,5 lžíce slunečnicového oleje
  • 20 g másla
  • Špetka soli

Grilovaný steak:

Jak postupovat: 

Návod na chimichurri omáčku: 

  1. Nasekejte červenou papriku na drobné kostičky.
  2. Prolisujte stroužky česneku.
  3. Nasekejte kadeřavou a plochou petrželku.
  4. Nasekejte chilli papričky na co nejmenší kostičky a odstraňte semínka.
  5. Smíchejte vše do mísy a zalijte olivovým olejem a červeným vinným octem.
  6. Promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  7. Zadejte omáčku do lednice.

Návod na zeleninový salát: 

  1. Nakrájejte papriky, salátovou okurku a cibuli na malé kostičky.
  2. Smíchejte s mixovaným salátem.
  3. Zalijte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
  4. Zadejte salát folií a nechte odležet v lednici.

Návod na grilované brambory: 

  1. Rozehřejte gril na střední teplotu cca okolo 165 - 170 °C.
  2. Brambory omyjte a dejte vařit i se slupkou zhruba na 10 minut.
  3. Slijte předvařené brambory a dejte je na gril na 15 minut.

Návod na grilovanou kukuřici: 

  1. Opláchněte a osušte kukuřici.
  2. Připravte mísu, přidejte kukuřici, slunečnicový olej a špetku soli.
  3. Grilujte kukuřici společně s bramborami a otáčejte je v průběhu grilování, ať mají zlatavou barvu ze všech stran.
  4. Po vyndání z grilu potřete máslem a nechte odpočinout pod zakrytou miskou.

Návod na grilované steaky:

  1. Zvyšte teplotu grilu na 200 °C.
  2. Omyjte, očistěte maso a nakrájejte na větší kusy.
  3. Okořeňte a přidejte snítka rozmarýnu.
  4. Rozpalte pánev a zatáhněte maso z každé strany zhruba 1 minutu.
  5. Přeneste maso do grilu, grilujte zhruba 2 minuty z každé strany.
  6. Nechte maso odpočinout v alobalu zhruba 5 minut.
  7. Servírujte se zeleninovým salátem a kukuřicí. Na závěr si maso nafilírujte a potřete chimichurri omáčkou.

Přejeme dobrou chuť!