Ptali jsme se vás na Instagramu, jaký recept byste chtěli dřív, jestli BBQ křídla nebo kuřecí špízy. A jak jste si odhlasovali, tak jsme provedli! Dnes jsme tu s potuněným receptem na kuřecí BBQ křídla, s dokonale křupavou kůrkou a šťavnatým masíčkem uvnitř, které jde krásně od kosti a v puse se skoro rozpadá. Doplňte ho ještě jemně pikantním farmářským dresinkem, zeleninou nebo čerstvým chlebem.

SUROVINY:
1,5 kg kuřecích křídel, sůl
Koření:
 LOOT N' BOOTY BBQ - GOLD STAR CHICKEN 
BBQ omáčka:
 JACK STACK BARBECUE SPICE 
FARMÁŘSKÝ DRESINK:
200g zakysané smetany a 2 lžíce majonézy
 3 stroužky česneku, pažitka (cca 10g), koriandr (cca 10g)
 2 větvičky rozmarýnu
 1 lžička mletého pepře sůl

POSTUP:
Kuřecí křídla rozpůlíme na 2 ks. Pokud naše křídla obsahují letky, tak je odřízneme a připravíme si z nich např. kuřecí vývar. Křídla přendáme do větší nádoby, kde je osolíme, důkladně zasypeme rubem GOLD STAR CHICKEN a dobře promícháme, tak abychom měli křídla řádně obalena ze všech stran. Křídla dáme na pár hodin odležet do lednice a mezitím si připravíme farmářský dresink.

Farmářský dresink:
 Do misky dáme zakysanou smetanu a majonézu. Pažitku a koriandr lehce pokrájíme, rozmarýn nasekáme na jemno. Vše přidáme do misky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme ke zbylým surovinám. Na závěr přidáme pepř, dle chuti osolíme, promícháme a dáme vychladit do lednice.

Gril rozehřejeme na 170-180°C (teplota v nepřímé zóně), do nahřátého grilu vložíme křídla, gril zavřeme a grilujeme 30 minut. Po 30 minutách křídla otočíme a grilujeme dalších 30 minut. Po uplynulém čase otevřeme gril a křídla potřeme z obou stran BBQ omáčkou. Potřená křídlá necháme v grilu ještě 10 minut, než zaschne omáčka, poté křídla vyjme z grilu, necháme krátce odpočinout a můžeme podávat společně s naším dresinkem. Ke křídlům se skvěle hodí řapíkatý celer, který společně s mrkví nakrajíme na úzké hranolky.

KOUKNĚTE NA CELÝ VIDEO POSTUP A NAPIŠTE NÁM NA FACEBOOK NEBO INSTAGRAM, JAK SE VÁM KŘÍDLA POVEDLA.